duminică, 4 ianuarie 2015

Notiţe #4


“ Realizezi că viaţa-i de rahat când te gândeşti că înainte ai fi traversat oceane ca să fi alături de anumite persoane, iar acum nu mai ştii cum să le ocoleşti. 

“ Niciodată nu ai să poţi uita persoana care te-a învăţat să iubeşti. O să-ţi aminteşti de ea de fiecare dată când cineva îţi va trezii fluturaşii din stomac. Şi ţine minte : niciodată, dar niciodată nu o să mai simţi ca atunci, pentru că prima experienţă are mereu cel mai mare impact şi cel mai aparte farmec."

“ Dacă vrei să pleci din viaţa mea, fă-o aşa cum trebuie. Oferă-mi şansa la un “adio” ca la carte, fă-mă să înţeleg de ce faci asta şi lasă-mă să-ţi spun tot ce am pe suflet, apoi pleacă. Pleacă definitiv şi nu te mai întoarce. Lasă-mi timp să mă obişnuiesc cu absenţa ta şi nu mai pune paie pe foc. Lasă-mi timp să mă vindec. Şi ţine minte, dacă faci pasul ăsta, nu te gândii să te mai întorci. În inima mea o să fie mereu loc pentru amintirea ta, dar nu şi pentru tine. Înţelege asta şi nu pleca de parcă nu aş fi contat, pentru că nimic nu doare mai tare de atât. "


 “ - Ştii care e cel mai teribil lucru legat de fericire?
- Care?
- Că depinde mereu de alţi oamenii. Oricât am nega, fericirea fiecăruia are un nume."


"“ Sper să-ţi mai văd ochii într-o zi. Şi mai sper să-mi spui că te-ai gândit la mine în tot timpul ăsta."

“ Astăzi mi s-a făcut dor.. Ciudat, într-o singură clipă mintea mi s-a umplut cu amintiri cu tine, cu noi.. Îmi era dor de cum mă făceai să iubesc. Total nebuneşte, asumându-mi toate riscurile din lume, nepăsându-mi de nimic altceva decât de iubire. Mă obsedai, mă deţineai cu totul, mă posedai. Tot ce vedeam şi vroiam, erai tu. O singură persoană dintr-o lume întreagă. Îmi dezgolisem sufletul în faţa ta, cum nu credeam că o să o pot face vreodată. Ţi-am arătat fiecare defect, fiecare slăbiciune, şi cu toate că mă puteai distruge în orice secundă, aveam convingerea că nu o vei face. Prostesc, ştiu. E ca şi cum îi dădeam ceaşca mea cu ceai cuiva cu parkinson, dar ştiam că nu o va vărsa, deşi o mai făcuse de atâtea ori, doar că aici era vorba de sufletul meu în palmele tale. Am început să compar orice tip de dragoste cu cea pe care o simţisem pentru tine, şi niciuna nu a reuşit să-mi dezbrace în aşa fel inima. De asta îmi era dor. De cum eram eu cu tine, de fluturaşi, de zâmbetul tâmpit ce-mi apărea atunci când te vedeam, de faptul că totul părea minuscul şi nesemnificant în comparaţie cu noi, de tine.. aşa de dor.  "

“ Deşi nu mai faci parte din viaţa mea, nu-mi pot imagina ziua când nu o să-mi mai fi nici în inimă."

“ Unul dintre cele mai supărătoare momente e atunci când îţi dai seama că ai oferit 100 de şanse unei persoane pe care o credeai diferită, dar de fapt e exact aşa cum spuneau restul.  "

“ Odată cu trecerea timpului realizăm de ce am pierdut anumite persoane la care am ţinut, vedem de ce aveau ele nevoie şi nu puteau găsii la noi şi ne resemnăm cu ideea că poate într-o zi, o să fim şi noi de ajuns pentru cineva."

“ - Ai fost tot ce mi-am dorit, nu te subestima. Dacă am renunţat la tine, nu a fost pentru că nu erai tu de ajuns. Adevărul e că nu eram eu suficient de pregătit să te primesc în viaţa mea cu tot ce aveai tu de oferit. M-ai speriat încă de când mi-ai dat primii fiori. Şi nu la modul rău, ci la modul grav. Grav pentru că tot ce-mi doream era să te pun într-un glob de sticlă şi să te ţin mereu cu mine, să nu te vadă nimeni şi să nu mi te poată lua. Mă speriai pentru că mă îngrozea gândul să nu-mi aparţină mie sufletul tău. Mă speriai fiindcă îmi provocai dependenţă.  "

"“ - Te-ai schimbat. În mare parte din vina mea. Eşti mai puternică, îmi pare bine. Dar ţi-ai pierdut încrederea în oameni, ţi-ai pierdut iubirea, de asta îmi pare rău. Eşti tare ca un munte, de neatins, de parcă nimeni nu te-ar putea distruge, pentru că nu permiţi nimănui să se apropie suficient, nu ai aşteptări de la oameni, deci nu eşti dezamăgită. Totuşi eşti singură, te-ai ascuns de fericire în carapacea ta, unde nici un sentiment nu pătrunde. Mi-e frică, poate nu o să îţi mai deschizi niciodată sufletul în faţa cuiva. Îmi pare rău!"

“ Sunt clipe în care mor de dorul tău şi îmi doresc să te mai văd măcar odată, măcar o secundă, să-ţi mai aud vocea. Şi îţi simt atât de tare lipsa încât doare, de parcă fiecare părticică din corpul meu te cheamă înapoi. Sunt momente în care mă opresc din orice făceam şi plâng, să-ţi înnec lipsa, să umplu golul cu lacrimi. Dar ce pe lumea asta ar putea să mă facă să uit vreo clipă de tine? Nimeni, nimic, niciodată. Dacă ai ştii..  "

“ Ţi-aş oferii milioane de flori de “nu mă uita” , dacă aş ştii că nu o vei face niciodată …"

“ Sunt persoane cărora dacă le greşeşti odată , nu o să-ţi mai vorbească toată viaţa , sau o să-ţi vorbească , dar niciodată nu te vor ierta .. şi mai sunt persoane aşa ca mine , care iartă mult şi prost , iartă greşeli de neiertat şi apoi trec peste ca şi cum nu s-ar fii întâmplat .. Şi culmea e că iertăm atât de multe , încât o să ajungi să crezi că poţi să greşeşti la nesfârşit , pentru că noi oricum nu o să ne supărăm.. Dar nu e aşa , pentru că la un moment dat , oricât ne-am dorii , greşelile se vor aduna şi .. o să fie PREA MULT de suportat .. O să vină acel moment când ne vom supăra şi o să plecăm cu lacrimi în ochii .. O să privim înapoi , dar nu o să ne mai întoarcem niciodată . Îţi dai seama ? Definitiv .  "

“ - Ai văzut ? Ne-a salutat în fugă şi avea lacrimi în ochii . Nici măcar nu a avut curajul să ridice privirea din pământ , era complet pierdută . S-a aşezat la o masă mai retrasă şi a aşteptat să-i ia cineva comanda , nu a mai stat cu prietenele ei . Îi e teamă probabil să răspundă cu “NU”, când ele o să o întrebe dacă mai este cu el . Dar nu asta m-a surprins , ci privirea ei atunci când i-a sunat telefonul . A scotocit grăbită prin poşeta ei de culoarea cafelei după telefon, apoi s-a uitat pe ecran şi puţinul strop de speranţă pe care-l avea , se năruise. Probabil nu era cine îşi dorea ea. A închis, a pus telefonul înapoi în geantă, s-a ridicat de la masă şi a plecat grăbită. Se lovise de cineva în drum, dar nu s-a oprit să-şi ceară scuze . Nu prea îi mai păsa .. Era distrusă şi … se vedea de la o poştă !"

“ Închipuiţi-vă că într-o zi ar fi venit un tren şi n-am fi mai avut putere să urcăm în el. L-am dorit prea mult, l-am aşteptat prea mult. Ne-am epuizat în aşteptare şi nu ne-a rămas nicio picătură de energie pentru a ne bucura de sosirea lucrului aşteptat. Numai că ne-am fi simţit striviţi de o mare tristeţe, amintindu-ne cât am visat trenul acela care acum pleacă fără noi. Şi ce-am fi putut face după plecarea trenului? Singura noastră şansă ar fi fost să uităm de el, să uităm de toate, să dormim, iar când ne trezeam, cu ultimile noastre puteri, să aşteptăm alt tren…"

“ Când te-am pierdut pe tine, nu am pierdut doar o persoană din viața mea, am pierdut iubirea.  "

“ Am fost genul de persoană drastică, cu o intuiţie perfectă. Atunci când am simţit că ceva nu mai e la fel, m-am retras. M-am închis în carapacea mea şi mi-am pregătit inima pentru finalul care se apropia. Nu am tras de timp şi nu am preferat să mă mint singură că va fi bine, că va fi la fel. Am lăsat capul în jos, m-am întors şi am plecat. Cu paşi mărunţi, înceţi, poate mult prea înceţi, dar conştientă că fiecare secundă avea să fie printre ultimele alături de acea persoană. Întotdeauna am fost de părere că este mai bine să accepţi atunci când trebuie adevărul şi să pui capăt, decât să lungeşti o relaţie şi să distrugi tot ce a fost frumos în ea, înlocuind momentele frumoase cu cele mai urâte clipe dintre voi. E mai greu, să pleci când încă ai speranţa, dar e necesar să pleci înainte să fie prea târziu."

"“ Facem greşeala să trăim în trecut. Să ne ţinem strâns de amintiri, de temeri, de ce ne-a făcut cel mai mult să suferim. Şi când intră din nou o rază de lumină în viaţa noastră, ne ferim, de frică să nu ne ardem iar şi să doară. Ne ferim să ne ataşăm de persoane, cu frică să nu le pierdem şi să ne rămână iarăşi sufletul pustiu. Ne agăţăm cu încăpăţânare de trecut şi ne temem de viitor, pe când prezentul îl distrugem. "


“ - M-ai uitat?
- Te-am uitat. Am uitat cum e să vorbim, cum e să fi lângă mine şi să-mi furi zâmbete, să mă ţii în braţe. Am uitat cum reacţionezi când eşti gelos. Dar nu mi-am uitat iubirea. E încă la mine în piept, mai vie ca niciodată. Te-am uitat pe tine, dar nu ţi-am uitat sufletul. "


“ Dacă te-aş mai întâlnii odată, ţi-aş sării în braţe şi nu te-aş mai lăsa să pleci. Aş recupera tot timpul pe care l-am pierdut, fiind departe de tine. Aş uita totul şi mi-aş amintii numai de tine, singurul om care îmi face sufletul să trăiască.  "

“ După ce te rănește cineva, oricum nu mai ești la fel. Ești rănit și ai impresia că ai dreptul să rănești la rândul tău. Distrugi alte suflete și crezi că așa îl repari pe al tău. Îți verși durerea provocând-o altora dar nu trece. Te face să te simți slab, dar și puternic în același timp. Deții controlul asupra altora, dar l-ai pierdut pe cel asupra ta."

“ Nu ne bucurăm de gesturile mici îndeajuns de mult. Nu acordăm atenție atunci când primim un sărut pe obraz și o îmbrățișare micuță, dar după ce nu le mai avem, le ducem dorul și am da orice să mai primim măcar un zâmbet. Ironic, atunci ni se păreau nesemnificative, iar apoi însemnau mai mult decât orice altceva.  "

“ Ca să uiți o arzi pe alcool și spui că nu o să te doară. Dar te gândești încă la mine, seară de seară."

“ Tăcerea e cea mai dureroasă tortură. Să întrebi un om ce simte și să nici nu clipească, să refuze să te privească sau să-ți șoptească măcar un cuvânt. Să te lase pe tine să-ți creezi mii de scenarii, dar să nu ai certitudinea nici unuia. Asta e tortură. Să vrei din tot sufletul să aflii ce sentimente îi trezești, iar el să le mascheze pe toate.  "

“ Uneori mă apucă o stare de tristețe, fără să știu de ce. Dar adevărul este că mă apucă dorul. Dorul zilelor de dinainte, dorul de unele persoane care au ieșit din viața mea.."

“ - Tu fugi de fericire. Stă chiar lângă tine și tu continui să-ți arunci ochii în necunoscut, căutând cu disperare ce ai deja de fapt. Nu realizezi că în loc că găsești ceea ce cauți, ești pe cale să pierzi tot ce ți-ai dorit vreodată. Vrei mai mult și tot mai mult, de asta nu înțelegi fericirea. Nu trebuie să alergi după ea că să o simți, trebuie să o aștepți, să o lași să te surprindă.  "

“ Dacă ai ştii cum am păstrat fiecare amintire despre tine vie, ascunsă în suflet. Dacă ai ştii că sufletul încă îmi plânge după tine…"

“ Adevărul e că după atâta timp în care te-am păstrat în suflet, ești parte din mine. Nu-mi mai pot imagina ziua în care nu o să mai fii.  "

“ Încetează să mai cotrobăi prin trecut. E târziu să mai aduci ceva înapoi."

“ Ești atât de greu de înlocuit. Mi-ai acaparat toată viața, mi-ai lăsat amintiri în fiecare colț al camerei, mi-ai lăsat urme în inimă, pe care nu o să le mai pot șterge niciodată.  "

“ Îmi amintesc fiecare glumă de-a noastră, fiecare tachinare, fiecare amănunt legat de NOI. Nu am putut să-ți uit zâmbetul pe care-l aveai de fiecare dată când spuneam câte o prostie, cu expresia de „Ce mă fac eu cu tine?” . Nu am putut să uit nici sutele de zâmbete pe care mi le provocai chiar și când eram supărată. Nu am putut să uit nimic."

“ Cu toții am avut momente în viață când ne-am simțit neputincioși. Am fost nevoiți să vedem cum fiecare lucru frumos din viața noastră moare, fără a avea o șansă de a salva măcar o fărâmă. Am simțit cum ni se dărâmă pământul de sub picioare, dar nu ne-am putut mișca din loc. Am văzut persoanele pe care le iubeam cel mai mult cum ies din viața noastră și tot ce am putut face a fost să le lăsăm, să le deschidem ușa, deși știam că nu se vor întoarce niciodată. Și doare, mereu doare. Dar niciodată nu putem alege. Putem așteptat doar să se termine.  "

“ Uneori mă apucă o stare de tristețe, fără să știu de ce. Dar adevărul este că mă apucă dorul. Dorul zilelor de dinainte, dorul de unele persoane care au ieșit din viața mea.."

“ - Nu am mai vorbit de luni bune, știi? Și totuși simt că nu a plecat. Ceva din el mai e încă aici și cu toate că nu face parte din prezentul meu, am un sentiment care îmi spune că nu s-a terminat, că va fi în viitorul meu.  "

“ Dacă ne întâlnim pe stradă o să ne sărim unul altuia în brațe și o să ne șoptim că ne-a fost dor sau o să punem capul în pământ și o să ne ocolim, ca și cum am fi doi străini? O să ne dăm seama că nu mai însemnăm nimic unul pentru celălalt, sau oare o să vedem că eram totul?"

“ Cu rănile trupești e ușor. Le vedem cum se vindecă, vedem dacă tratamentul funcționează, vedem cum se cicatrizează sau cum trec. Dar cum e cu cele sufletești? Nu avem nici o certitudine despre ele. Nu știm dacă doare fiindcă se vindecă, sau pentru că e tot mai rău. Cu ele cum e, oare se vindecă complet vreodată?  "

“ Cele mai dureroase ADIO-uri sunt cele nespuse. Sunt cele pe care doar le simți, ca un ghimpe în inimă, ca o durere în tot corpul, ca un gol în stomac și în suflet, când simți cum cineva se desprinde de tine și nu știi ce să faci. Sunt dureroase pentru că nu spun nimic, nu oferă explicații, doar se întâmplă și tu rămâi acolo, cu atât de multe întrebări."

“ - A fost genul acela de iubire epică. Amândoi aţi fost marea iubire a celuilalt şi deşi nu vorbeaţi prea des, atunci când o făceaţi se strecura şi un “Te iubesc” în schimbul vostru de replici. Pentru că indiferent câte s-ar fi întâmplat, cât timp a trecut, voi eraţi tot acolo, aşteptând unul după celălalt. Şi cu toate că lucrurile păreau imposibile între voi, ştiaţi în adâncul vostru că sunteţi sufletul pereche al celuilalt, cândva o să ajungeţi iar împreună. Pot să pariez.  "

“ Am înțeles multe, dar niciodată pe mine. Nu m-am înțeles în nici o secundă. Am ales de atâtea ori persoanele greșite, deși știam că îmi vor face rău. Am fost mereu acolo pentru oricine, oricând avea nevoie de mine, deși era vorba despre persoana care mă făcea cel mai tare să sufăr. Niciodată nu am știut să ”dispar”, din viața cuiva, doar m-am îndepărtat, niciodată nu i-am închis ușa cuiva în față cu adevărat, ci am lăsat-o crăpată, să poată să revină.. Deși mereu reveneau lucrurile și persoanele care mă distrugeau. Asta am fost eu. Mereu și pentru totdeauna."

“ Sunt o persoană complicată. Nu am să îți arăt mereu ce simt și nici nu am să te sun de fiecare dată atunci când promit, nu renunț niciodată la orgoliu, dar dacă o să o fac, consideră-te norocos, ești o excepție. Nu o să fie ușor să îmi stai aproape, în unele momente o să mă urăști, o să vezi partea mea întunecată, dar o să te îndrăgostești de ea. Și dacă ajungi să îmi iubești și aceea parte, o să mă ai cu totul și o să fiu tot ce îți dorești. Dar depinde de tine dacă știi să îmblânzești monstrul din mine.  "

“ Ea îl privea în ochii fără să clipească. Inima o luase la galop.
El nepăsător, s-a întors cu spatele spre femeia ce cândva însemna fericirea lui, şi făcu un pas înainte.
- Nu ai de gând să mă opreşti? şoptise atât de încet, încât abia se auzise.
Urmase un moment de tăcere mormântală, ruptă apoi de vocea tremurândă:
- La ce bun? Oricum pleci. Poate nu azi, dar mâine, peste o săptămână, în curând. Eşti aici cu trupul. Inima ţi-e în altă parte.
Nu se aştepta la răspunsul acesta. Nu se aştepta să fie atât de conştientă, într-un moment atât de dificil.
- Mereu ai fost aşa. Ai citit oamenii. Uneori te mai înşeli, să ştii.
- Probabil. Dar acum am dreptate, nu-i aşa?
Câteva secunde îşi căuta cuvintele potrivite, iar ea aştepta cu un ghimpe în inimă răspunsul lui. Încă mai spera să se înşele.
- Parţial. Inima nu mi-e în altă parte. E pierdută.
- Pleci?
- Plec.
- Să nu te întorci!
- Mereu o fac, nu-i aşa?
- De ce?
- Presupun că din iubire.
- Nu mă iubeşti.
- Acum nu, dar am făcut-o. Şi ai rămas ca o cicatrice.Tu ai fost focul şi eu m-am jucat. M-am ars.""Să fii cu cineva care nu te iubeşte, e ca şi cum ai îmbrăţişa un cactus. Cu cât te apropii mai mult şi îl îmbrăţişezi mai tare, cu atât mai mult eşti rănit. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face , e să te îndepărtezi.."

"Ştii ce iubesc la nebunie la tine ? Faptul că atunci când mă enervez şi îţi spun să pleci sau că nu vreau să te mai văd niciodată , nu mă asculţi. Îmi spui să închid ochii, sau să mă întorc cu spatele. Da , ştiu..pe moment mă enervez şi mai tare, dar apoi.. apoi îmi dau seama că tu nu renunţi la mine, pentru că ştii că a doua zii aş regreta dacă ai pleca. "

"La un moment dat o să arzi pozele , o să ştergi mesajele , o să ştergi numere şi o să rupi bileţelele de dragoste. Nu pentru că ai uitat, ci pentru că realizezi că nu o să mai fie la fel.. şi că amintirile rămân, fie că păstrezi toate lucrurile alea sau nu . "

"Dacă vrei să cunoşti o fată,  sun-o la 4 dimineaţa . O să fie pe jumătate adormită, o să fie prea obosită să se mai ascundă în spatele unor zâmbete, o să fie prea obosită pentru a se mai preface că totul e bine, o să fie prea obosită ca să te mai poată minţii că e fericită. Atunci, la 4 dimineaţa, cu vocea aceea somnoroasă, dar totuşi atât de drăgălaşă şi plină de sinceritate, întreab-o despre ea, întreab-o cum se simte.. Atunci la 4 dimineaţa, o să-ţi spună tot ce are pe suflet. Atunci la 4 dimineaţa, vorbeşti cu sufletul ei . "

"URĂSC să mă trezesc în toiul nopţii şi să mă uit disperată la telefon şi să văd că nu am nici un mesaj de la tine , urăsc să am coşmaruri, să visez   că-mi spui că m-ai uitat sau cine ştie ce . Urăsc să mă trezesc plângând apoi să nu mai pot adormi toată noaptea. Urăsc absenţa ta !"

"TU.. ai văzut doar partea mea bună , iubitoare şi înţelegătoare. Stai să-mi vezi partea rea , lipsită de sentimente, fără suflet, cu inima de gheaţă. Şi dacă odată aş fi făcut totul ca să fii fericit, pregăteşte-te să vezi ce o să fac acum, când te urăsc atât de mult, pregăteşte-te să-ţi distrug şi ultimul strop de fericire. TU ! Ştii că sunt în stare. Ţi-am găsit punctele puternice şi ţi le-am sprijinit, dar le-am aflat şi pe cele slabe. "

"Câteodată chiar aş vrea să te rănesc şi eu, cum m-ai rănit tu. Să-ţi rup inima în 10000 de bucăţele , apoi să mă uit la tine cum încerci să o repari şi când aproape ai reuşit , să ţi-o rup din nou şi din nou, până mă plictisesc. Pentru că exact aşa îmi făceai tu mie. Doar ca să vezi şi tu cât de mult doare. Dar ştiu că nu aş putea să te rănesc, nici dacă aş încerca, pentru că mereu mi-a păsat de tine , cu toate prostiile pe care mi le-ai făcut, tot mi-a păsat.."

"
- Nu înţeleg… Pare aşa fericită … Mai fericită decât când eram împreună. Uită-te la ea.. iese mereu cu prietenii şi e cu zâmbetul pe buze în fiecare secundă.
- Eşti prost , orb sau ce ai ? Nu vezi că toate astea sunt doar o mască? Nu vezi că ea cu toate astea încearcă să acopere absenţa ta? Că încearcă să umple golul pe care i l-ai lăsat ? Zâmbeşte toată ziua şi seara când se pune în pat.. cedează , izbucneşte în plâns şi dimineaţa o ia de la capăt : o nouă zi în care trebuie să pară fericită. "

"Şi poate o să vă întâlniţi într-o zi de vară , şi poate fiecare din voi deja o să aibă pe altcineva , şi poate nu o să aveţi ocazia să vă vorbiţi, şi poate o să schimbaţi câteva priviri pline de dor , şi poate lacrimile o să vă inunde ochii…şi poate vă pare aşa rău că v-aţi pierdut. "

"Sunt unele zile în care te simţi prost şi nu ştii de ce. 
Ca şi cum ai pierdut ceva important pentru tine, dar nu-ţi mai aminteşti ce.
Ca şi cum ţi-e dor de cineva, dar nu ştii de cine.."

"Mă sperie gândul că o să urmeze să nu ne mai salutăm când ne vedem pe stradă.. Dar mă sperie şi mai tare faptul că pe tine nici nu o să te doară.."

"Vor trece zile multe şi o să-ţi fie dor. Nu spun că o să mori de dor, ci doar că o să te cuprindă un sentiment de moleşeală, de “te-vreau-înapoi”.. O să-ţi doreşti să mai ai parte măcar de o zi ca înainte, cu noi doi împreună, cu noi doi iubindu-ne, cu siguranţa pe care o aveam unul lângă celălalt, o zi plină de zâmbete şi fericire. O să te uiţi înapoi şi o să spui “Omule, a fost aşa frumos totul” .. Şi o să te întrebi de ce s-a terminat şi … nu o să primeşti răspund. Poate niciodată. Dar o să-ţi lipsească toate alea, promit!"

"Nu credeam că o să-mi pese atât de mult .. Ne despărţisem şi începusem să mă simt liberă .. Deşi nu au trecut decât câteva minute , eram chiar bine . Mă aşteptam să fiu distrusă , sau poate cine ştie.. Tot restul zilei mi-am pus un zâmbet larg pe faţă , dar apoi a venit noaptea.. Şi am început să-mi amintesc tot , să mă gândesc la mine , la tine, la noi.. Şi am început să plâng . Eram singură . Nu te mai aveam .. Iau telefonul şi.. nici un mesaj , nici un apel pierdut , nimic de la tine . 
Te-am pierdut , aşa-i ? Şi încep să mă gândesc obsesiv la asta..Şi poate nu a trecut mult timp, doar câteva ore.. şi la dracu, deja mi-e dor de tine .. Mda , despărţirile sunt naşpa ! N-ai cum să fii fericit."


"Adevărul era că-mi creasem în minte ideea de suferinţă. ideea că nu o să te uit niciodată … până când m-am trezit într-o zi că mi-ai dat un mesaj cu “vreau să te văd” şi nu m-am obosit să răspund imediat, ba chiar uitasem să o fac, amintindu-mi peste o oră. Important era faptul că nu-mi mai păsa că tu vrei să mă vezi, că nu am mai tresărit când am văzut numele tău pe ecranul telefonului meu. "

" Mi-a spus : “Cele mai reci locuri din lume sunt Antarctica..şi inima ta” .

"Îmi amintesc cât de indiferentă erai cu mine. Mă ignorai complet, fără motv. Atunci mi-am dat seama că mă iubeşti….""

"Înţeleg . Înţeleg că te-ai trezit să te întorci , fix când îmi “reparasem” inima. Înţeleg că ţi-ai dat seama că mă iubeşti, doar când m-ai văzut în braţele altuia. Înţeleg  , înţeleg totul. Doar că nu-mi mai pasă "

"Şi poate cu EL nu am simţit toţi fluturaşii ăia pe care-i aveam cu tine, poate el nu m-a făcut să tremur din toate încheieturile, atunci când se apropia de mine.. Dar m-a făcut să zâmbesc, fără să-mi dau seama . Mi-a alungat tristeţea pe care tu ai pus-o în sufletul meu şi mi-a readus zâmbetul, ceea ce nu au reuşit alţii. Poate că nu-l iubesc cât te-am iubit pe tine, poate nici pe departe.. dar îl iubesc.. total diferit de cum te iubeam cu tine, dar nu contează..  Tu eşti trecut , EL e prezent !"

"Mă îngrozea faptul că te puteam pierde , că într-o zi nu o să mai vorbim, că vom ajunge doi străini, că o să avem în comun doar nişte amintiri şi un trecut ce devenise trist.. Mă îngrozea faptul că o să aparţii alteia , că o să-i şopteşti altei fete acel “te iubesc” sau că o să-i trimiţi alteia mesajele acelea romantice şi kilometrice pe care mi le trimiteai mie.. Îmi era teamă că o să mă înlocuieşti .. "

"Şi spun că nu vreau să te mai văd , că te urăsc , că mi-e silă, că m-ai dezamăgit, că eşti un idiot , că nu mă meritai.. Şi trece o zi, trec două, trec trei.. Şi uite-mă iarăşi gândindu-mă la idiotul ăla care nu mă merită, şi uite-mă iarăşi cum mi-e dor.. "

"- Acum e prea târziu .. Te-am pierdut deja!
- Nu , taci ! Nu e prea târziu.. Pentru tine , niciodată nu e prea târziu. Oricât aş spune că nu vreau să te mai văd , că nu o să te mai iert , sau că e prea târziu să te întorci , mă mint singură ! Niciodată nu ai avea cum să mă pierzi , sunt în întregime a ta, fiecare bucăţică din mine îţi aparţine ! Nu ai avea cum să mă pierzi, mă ai în totalitate…trup şi suflet! Tu chiar nu ai cum să mă pierzi.. Sufletul meu mereu o să-ţi aparţină.."

"E aiurea când oamenii se schimbă .. E aiurea când pleacă din viaţa ta, doar pentru că altcineva a intrat într-a lor .. E aiurea când ei îşi iau inima înapoi de la tine , dar a ta rămâne la ei.. E aiurea când cineva uită, dar TU nu poţi.."

"Începuse să mi se pară banal când îmi spuneai că mă iubeşti. Deja deveneam dezgustată de acel “TE IUBESC” . Ci nu pentru că nu-mi plăcea să aud asta de la tine, ci pentru că aveam impresia că o spui fără să simţi, că nu mai aveai de mult aceea sclipire în ochi când o spuneai..că erai complet rece şi că fraza aia era doar aşa..de umplutură . Şi nu suportam, nu suportam să nu simţi asta"

"Şi poate ai fost o zi întreagă indiferent şi rece , poate că ai zâmbit toată ziua spunând că nu-ţi pasă.. Dar seara , când te-ai pus în pat , ai cedat. Nu-i aşa ? "

"Mi-e dor de zilele când îmi trimiteai mesaje cu “te iubesc” , chiar dacă ştiai că dorm, doar pentru că simţeai nevoia să-mi spui ..de zilele când mă prezentai în faţa prietenilor ca “iubita ta” , nu ca pe o simplă prietenă.. De zilele în care stăteam ore în şir unul în braţele altuia.. De zilele în care eram împreună şi ne iubeam la maxim, din tot sufletul.. De zilele de care tu deja ai uitat .. "

"Atunci când ieşi dintr-o relaţie , şi încă iubeai aceea persoană , iar prietenii tăi încep să te cocoloşească cu tot felul de vorbe stupide gen “o să treci peste” sau “o să găseşti pe cineva mai bun” .. Ştii că ei vor doar să te ajute, dar eu urăsc asta ! E ca şi cum mi-ai amintii din nou şi din nou că s-a terminat.. "

"”- E ciudată , e ciudată de când v-aţi despărţit . Pare extrem de fericită , iese mereu cu prietenii ei , râde în hohote, are un zâmbet larg pe faţă de fiecare dată.. Dar ochii o dau de gol . Atunci când prietenii nu sunt în preajmă , se observă cel mai bine tristeţea din ochii ei.. Pare puternică,dar e pierdută . “

"Când zici pauză , e ca şi cum ai zice : Hai să întârziem finalul , hai să facem să fie şi mai durerors.. Hai să stricăm toată frumuseţea pe care o avea relatia si sa fim reci, pana ne îndepărtăm complet.. Deci nu-mi spune că vrei pauză , ok ?"

"Cred că nu mai iubeşti o persoană atunci când te trezeşti dimineaţa şi nu-ţi mai pasă dacă s-a trezit , dacă doarme , sau dacă e cu altcineva.. Cred că nu-ţi mai pasă atunci când el îţi trimite un mesaj şi tu nu te grăbeşti deloc să răspunzi şi oricum.. eşti mai mult plictisită de mesajul acela decât entuziasmată. "

"Într-un fel , abia aştept ziua în care ne vom revedea , să vezi cât de fericită am fost fără tine .. Dar mi-e frică acum că poate eu o să văd cât de fericit ai fost tu fără mine ..  "

"Îţi spun “PLEACĂ” , deşi tot ce îmi doream era să rămâi.. Mi-am călcat de prea multe ori pe orgoliu pentru tine .. Şi nu-mi mai permit .. "

"Pretindem că o să uităm , ne impunem singuri să o facem , să nu mai iubim o persoană .. Spunem de nenumărate ori “de astăzi nu o să-mi mai pese” , dar adevărul e că oricât am încerca.. iubirea nu trece într-o secundă , nu pocneşti din degete şi… uiţi ! Ar trebui să fie prea simplu şi… nu e !"

"Ce nu înţelegi tu e că mie o să-mi pese mereu de tine, indiferent de faptul că nu mai vorbim , că nici măcar nu mă saluţi.. Indiferent de faptul că nu mai suntem împreună sau deja ai pe altcineva , indiferent că eşti aproape sau nu .. Indiferent de TOT , mie MEREU o să-mi PESE . "

"IUBIREA nu spune niciodată “Pregăteşte-te , o să vin” , ea vine mereu pe neaşteptate. Atunci când deja ţi-ai pierdut speranţa , te-ai obişnuit cu gândul că nu o să poţi trece peste fostul şi că probabil niciodată nu o să te ma îndrăgosteşti , fix atunci o să o faci.. TOTAL NEBUNEŞTE ! "

"
- Ştii ce mă doare cu adevărat .. ? 
- Ce ?
- Că mi-ai făcut atâtea şi mie încă îmi pasă de tine . Ironia sorţii, huh ? Îi iubeşti pe cei care îţi fac cel mai mult rău .. "

"Cea pe care o vezi acum mai indiferentă şi mai nepăsătoare decât oricine , cea pe care o vezi cu inima ca un sloi de gheaţă şi mai puternică decât o piatră , crede-mă.. e aceiaşi fată care ieri plângea …a învăţat doar cât doare să pui atât suflet.."

"Şi tu te întorci ..  Te întorci de parcă nu ai fi plecat niciodată , de parcă nu a durut lipsa ta , de parcă nu ar fi existat pauza asta .. Tu te întorci , eu te iert .. dar tu nu ştii .. Nu ai cum să ştii ce furtună e în sufletul meu , câtă tristeţe , câtă teamă să nu te pierd din nou .. "

"Întotdeauna o să existe o persoană care oricât o să te rănească , în momentul în care o să-ţi spună “te iubesc” , o să-i răspunzi oricum cu “şi eu  "

"Cel mai greu o să-ţi fie când o să-l întâlneşti pe stradă şi o să trebuiască să-ţi controlezi sentimentele , să treci nepăsătoare pe lângă el , să te abţii să nu-l săruţi şi să nu-l strângi în braţe .."

"S-a terminat perioada când telefonul suna într-una , când bateria nu ţinea mai mult de o zii , pentru că mereu primeam mesaje şi apeluri .. Acum se odihneşte, la fel şi eu.. şi inima ta . Şi recunosc , mi-e dor .. Dar nu de tine , ci de clipele frumoase pe care le petreceam împreună , de cum obişnuiam să fim odată .."

"Când te desparţi de cineva , fă-o mereu încet , cu cuvinte calde . Nu pleca dintr-o dată , dar nici nu-i da speranţe false. Despinde-te uşor din inima lui, fără să-l faci să sufere. Pleacă şi ia totul cu tine , nu lăsa în urmă atâta durere .. Când pleci , fă-l să înţeleagă motivul şi faptul că nu o să te mai întorci. Explică-i ce s-a întâmplat, dar niciodată nu pleca fără să o faci , pentru că mai groaznic decât să fii părăsit .. e să începi să crezi că nu ai meritat nici măcar o explicaţie. "


Sursa textelor : ( devoratoare-de-suflete )

Pentru mai multe notite/poze dai un like la Smilee always ! <3

 
 

 

  

 
 


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu