duminică, 7 decembrie 2014

M-am îndrăgostit! Acum .. ce fac?

"Acum iubeşti. Cu toată fiinţa ta, cu toată suflarea şi prin toţi porii. Şi continui să faci asta neîncetat. Nimeni nu a murit din aşa ceva şi nici nu a obosit. Atunci când oboseşti să iubeşti, te opreşti. Şi pleci. Sau pleacă celălalt. Mai devreme sau mai târziu. Nu există reţetă, manual sau schemă logică pentru starea ta.
Te indrăgosteşti, zâmbeşti, adori, iubeşti. Nu îţi întrebi prietenii, vecinii sau părinţii . Faci ceea ce simţi şi lupţi pentru ceea ce merită. Dar roagă-te să merite. Altfel ai încurcat-o. Şi cineva va ieşi întotdeauna mai şifonat din acest joc al iubirii.
Îţi tremură vocea? Ai piele de găină? Râzi ca prostul? Îţi ard obrajii? Nu ai stare? Nu te poţi concentra la nimic? Eşti într-o continuă agitaţie psihică? Felicitări. Eşti îndrăgostit!
Uită de algocalmin. Cele mai mari dureri de cap de abia acum încep. Pentru că nu e lucru uşor să iubeşti. Cine spune altceva nu a iubit. Deloc. 
Cu iubirea nu-i de joacă. Iubirea acum o găseşti şi acum o pierzi. Dar ce poate fi mai frumos decât atunci când eşti îndrăgostit? Chiar şi pentru o fărâmă de clipă. Iar atunci când nu preţuieşti iubirea e precum acel castel de nisip care a încetat să se topească în lumina soarelui pentru că ţi-ai băgat tu picioarele în el. Încălţat fiind cu papuci de porţelan.  
Cu iubirea nu te joci decât dacă vrei să rişti să o şi pierzi. Iar atunci când ai pierdut jocul ai pierdut şi esenţa. Vrei să iubeşti? Atunci îndrăgosteşte-te. Vrei să rămâi continuu îndrăgostit? Atunci nu te opri din a iubi. 
Pe cine trebuie şi cum trebuie!
Ţigara nu o pricepi, o fumezi. La fel şi cu Iubirea. O simţi! "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu